1269

 Ovan: mejlet från Sterling.

Flitiga läsare av denna blogg minns kanske en beställning jag gjorde tidigare i år av en tur&retur-biljett till Rom med danska flygbolaget Sterling, en resa som inte blir av som det var tänkt i oktober eftersom Sterling helt plötsligt ställde in flighten Stockholm-Rom. Nu har jag valt att få pengarna återbetalda från bolaget, den totala kostnaden var 1 512 kronor och 98 öre. Ett mejl med bekräftelse om denna återbetalning damp ner idag. Men – inte på 1 512 kronor, utan på 1 498 kronor. Knappt 15 kronor saknas. Det visar sig vara en ”kreditkortsavgift” man tydligen åker på som tack för hjälpen för att man betalar med kort.

Det ska medges att jag inte vet för tillfället vem som egentligen debiterar kortavgiften, gissningsvis är det väl kortföretaget snarare än flygbolaget. Men effekten blir ändå den att jag får betala för en resa som ställts in av någon annan än mig själv. När nu mina planer på en höstweekend i Rom avbokats ofrivilligt så tycker jag därmed att jag borde hållas ekonomiskt skadeslös. Även om det bara handlar om en 15 kronors kortavgift och oavsett vem som tar ut avgiften.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article