1311
Lyxhotellet Taj Mahal i brand efter terrorattacken i Bombay. Foto: Star News

Affärsresenärer avstår från Indien efter terrorattentatet i Bombay

Affärsesorna till Indien minskar efter terrorattentaten i Bombay, i alla fall kortsiktigt. Det visar en undersökning från Association of Corporate Travel Executives (ACTE) som En resande reporter läst.

Nästan hälften av de 134 internationella affärsresearrangörer som svarat på enkäten och som vanligtvis reser mycket på indiska destinationer säger att de drar ner på Indienresorna ”tills situationen stabiliserats”. 7 procent svarade att de helt stoppar resor till Indien efter det 60 timmar långa attentatet som krävde närmare 200 människors liv till stor del och riktade sig mot utlänningar. Även affärsresor till Pakistan drabbas negativt, i något mindre utsträckning. 7 procent av researrangörerna uppgav att deras resenärer inte vill resa någonstans för tillfället. Två gripna

för terrorn
i Bombay

Indisk polis grep två personer i Calcutta som misstänks ha gett sim-kort till terroristerna

”Den här reaktionen är typisk för affärsresebranschen”, säger ACTE:s chef Susan Gurley i ett pressmeddelande.

Undersökningen avslöjar också ett stort missnöje med säkerhetsarrangemangen på hotellen. Det var i lyxhotellet Taj Mahal Palace i Bombay som terrordramat drog ut längst på tiden och där fick sin våldsamma upplösning. Misstanke finns om att terroristerna tagit in på hotellet som gäster och kunnat gömma sprängmedel inne i byggnaden. 78 procent av affärsresearrangörerna uppger att de ska se över sina hotellkontrakt i Indien och lägga större tonvikt på säkerhet för gästerna. Bara var femte svarande, 20 procent, sa att de var nöjda med säkerhetsnivån.

De här områdena i säkerhetsarrangemangen är prioriterade, enligt ACTE:
• mer detaljerad koordinering med polis och andra myndigheter
• utbildning och träning av personalen på hotellen inom evakuering och hjälp
• extra kommunikationssystem för gäster som tvingas söka skydd på sina rum
• bättre övervakningssystem

Samtidigt menar researrangörerna att deras resenärer vill att all denna önskvärd säkerhet inte får synas för mycket.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article