1227

Marknad i Manilla. Foto: SVT

Ikväll, tisdag, visade Packat och klart i SVT1 ett resereportage från Filippinerna, min Sydostasienfavorit. Ett glömt Mellan östern mellan Kina och resten av världen, som landet beskrivs i inledningen. Se programmet här. Reportern besöker bland annat Palawan, en avlägsen ö väster om Filippinernas huvudöar, dit jag aldrig kom. Inte tidigare i år alltså, jag har en känsla av att det kan bli fler resor. I Manilla, denna kung av stökiga, smutsiga och ändå samtidigt fantastiska städer, visas restaurangen Harbor View vid Manillas strandpromenad upp. Jag undrar banne mig om inte resereportern sitter vid mitt bord. Kolla bilderna här bredvid.

Övre: Packat och Klart. Foto: SVT. 

Strax efteråt visade Korrespondenterna i SVT ett rätt tröstlöst men mycket bra och spännande reportage från Mexiko, där fattiga latinamerikaner från Mexiko, Guatemala och andra ställen reser norrut utanpå överfulla godståg i tröstlösa försök att ta sig över gränsen till USA. Men istället rånas de längs vägen och skickas åter där de kom ifrån. Mycket bra journalistik värd att se. Mer info här.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article