1179

Jag har testat en ny gratistjänst på nätet för redigering av bilder som jag vill tipsa om. Adressen är Picnik.com och tjänsten kräver ingen registrering. Det du kan göra är att enkelt redigera och fixa till dina bilder direkt på nätet, utan att behöva installera något program alls, och därefter spara ner bilderna på datorn.

Så här funkar det:

1. Gå in på Picnik.com och klicka på ”Get started now”.


2. Ladda upp den bild du vill redigera: klicka på ”Upload photo” och välj din bild. Den visas nu i webbläsaren. Ändra storleken på visningen med reglaget nere till höger (ändrar inte storleken på själva bildfilen).
3. Du kan nu exempelvis beskära bilden genom funktionen ”Crop”.
4Skärpan är ofta inte särskilt bra när bilden kommer direkt från kameran. Klicka på ”Sharpen” och dra upp reglaget till runt 20, så blir det bättre. Klicka ”Ok” när du är klar.
5. Samma sak med färgerna – de kan ofta vara bleka. Klicka på ”Colors” och dra i reglagen för kontrast och exponering. Du kan även exempelvis räta upp sneda bilder.

6. När du är klar – klicka ”Save” och döp bilden samt välj vart den ska sparas. Här kan du också bestämma hur stor filen ska bli.

Klart!

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article