1027


Här ligger havsrallyts vinnare

Här ligger vinnarbåten Ericsson 4 förtöjd med fem kombattanter nedanför slottet i centrala Stockholm. Ericsson 4, med skepparen Torben Grael, har med sina 108 poäng säkrat totalsegern i årets race, såvitt jag begriper. 

Striden tycks nu poängmässigt stå mellan Puma Ocean Racing och Telefonica Blue. Den senare rände på en sten i 14 knop strax utanför Marstrand alldeles efter starten på väg till Sandhamn/Stockholm men kunde dras loss innan alltför mycket skador uppstod.
På skeppsbron är det just nu full fest bland sponsorerna. Särskilt i Volvos och Ericssons montrar. Inte mindre än elva Ericsson-klädda personer hängde runt montern när jag var nere där nyss och pratade mest med varandra istället för att ta hand om de få gäster de hade där.
På söndag körs det mera match race-artade seglingar utanför Sandhamn, om jag förstått programmet rätt. Därefter lämnar racet Sverige.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article