1552


Jacksons död fällde nyhetssajter

Idag rapporterar flera internationella medier om enormt tryck på internets alla servrar igår kväll samtidigt som nyheten om popstjärnans död spred sig över världen. 

Sky News rapporterar om toppar i trafiken mångdubbelt över det normala (se grafik höger), peakar som kan få servrar att säcka ihop. jag märkte själv att sociala forum som Facebook.com igår gick långsammare än vanligt när miljoner användare skulle dela nyhetslänkar och skriva saker som ”Jackson R.I.P” i sina statusrader.

TMZ.com som först rapporterade om Jacksons död gick tidvis ner av trycket och den som försökte ta sig in på stora nyhetsportaler som CNN.com och MSNBC.com med flera fick mycket långa svarstider, om sidorna alls visades när pressen var som störst. 

Sky News rapporterar:

The spike began after American gossip website TMZ.com broke the story that things were ”looking bad” for the controversial ’King of Pop’.

The enormous interest in the story caused the site to temporarily go down, but that did not stop the news spreading via blogs and social networking sites.

Läs mer här:
Jackson var i finansiell knipa
En rad medier, bland andra New York Daily News, rapporterar också om att jackson hade svåra ekonomiska problem – läs här. CNN med flera rapporterar också om hans sociala och medicinska problem, som kan ha haft med dödsfallet att göra.
 
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article