988

Bokat & klart till Down Under!
Nja förresten, kanske inte helt klart… Men nästa längre trip går i alla fall inledningsvis till Australien mot slutet av året. Bokade just biljetten – en enkelbiljett, eftersom jag inte är helt säker på hur och vart jag tar vägen efter den ungefärliga månaden bland kängrur, giftormar, Foster-öl och Crocodile Dundee-snubbar med lasson. Testade ett par sökningar med så kallade multi-biljetter, där man har flera stopp på en och samma biljett, men jag fick ingen ekonomi i det. Ex: En biljett Stockholm-Sydney-Shanghai blev mer än dubbelt så dyr som en enkelbiljett Stockholm-Sydney.
Jag har aldrig varit speciellt intressenad av Australien, den forna straffkolonin står långt ifrån högst på min lista, delvis för att det ligger så långt bort men också för att dess nutidshistoria, präglad av det brittiska imperiet, liksom inte har känts exotiskt nog på något vis. Nu uppenbarar sig dock chansen att åka dit med några kompisar, så då tyckte jag att det var lika bra att riva av stället. Hoppas kunna besöka Nya Zeeland också, det ser jag fram emot. Dessutom står både Shanghai, Kina, och Tokyo, Japan, högt på listan och ligger ju inte så långt bort.
G’day mate!
  • Google Maps: Gå en promenad i Sydney i datorn – testa här nedanför.

Dra och klicka i bilden, gå genom att klicka på pilarna längs vägen. Förstora: klicka på övre högra rutan.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article