1502

Specialsajt hjälper dig
undvika mobilprischock
Apple har nyligen släppt den nya modellen av Iphone, 3GS, med upp till 32 GB minne och som beskrivs som dubbelt så snabb som föregångaren.
För dig som reser mycket är det väldigt praktiskt att ha med en avancerad mobil, så kallad smartphone, oavsett om det är en Iphone, en Nokia som jag har, Sony Ericsson eller något annat. (Se lista nedan på några avancerade modeller.) Rätt vad det är behöver du kolla upp när ett fly går, eller rent av boka en biljett, och då är det bra att snabbt kunna ta sig ut på internet. Mera avancerade mobiler har även wlan, vilket gör att du ofta kan sätta dig ner vid vilket café eller McDonald’s som helst och surfa helt gratis.
Suget efter nya Iphone är så stort just nu att leveranstiden är upp till fyra veckor. Så du har gott om tid att välja rätt abonnemang och telebolag – det kan skilja tusenlappar i kostnad utslaget på ett år beroende på hur du väljer. Det visar sajten Iphonepriser.com, där du enkelt får en överblick av de olika operatörernas villkor och kostnader. Du matar in uppgifter som hur många sms du skickar i månaden normalt, antal samtal du ringer etc och får sedan snabbt veta vad du bör välja. Om jag skulle köpa en Iphone, vilket jag inte ska just nu, så är det till exempel operatören Halebop som gäller.
Några alternativ till dig som inte vill ha en Iphone

  • Nokia E71 – stabilt byggd med bra mjukvara och en hel del program som följer med. Enkel att sufra med (har wlan och bland annat gps-positionering) och tangentbordet går snabbt att skriva på efter lite träning. Skärmen relativt liten jämfört med flera andra modeller. Kameran är inget vidare.
  • HTC Hero – HTC har en rad avancerade mobiler med både tryckkänslig skärm (touch screen) och tangentbord. HTC Hero har liksom Nokian, Iphoneoch flera av Sony Ericssons mer avancerade modeller wlan och en rad andra funktioner. Gränssnittsmässigt påminner den om Iphone eftersom den saknar tangentbord, telefonen manövreras istället via skärmen.
  • Sony Ericsson X1 – avancerad modell i paritet med Nokian och HTC:n vad gäller funktioner, men med utskjutbart tangentbord. Finessrik, men rätt långsam enligt flera som testat. Operativsystemet bygger på Windows. Hyfsat stor skärm.
Mer läsning:
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article