910

Boycottscotland.com.

Frigiven bombare sänker Skottlands turismoffensiv

Amerikaner uppmanas till bojkott av Storbritannien i allmänhet och Skottland och skotska varor som whiskey i synnerhet efter beslutet av frige den libyer som bombade Pan Am-flight 103 över Lockerbie 1988. 270 personer miste livet, inklusive 189 amerikaner. Den svårt sjuke libyern Abdel Maset al-Megrahi, 57 år, frigavs av hälsoskäl häromdagen från sitt livstidsstraff och skickades hem till Libyen där han emottogs som en hjälte, enligt nyhetsbilder från hemkomsten (bilden till höger).

På sajten boycottscotland.com uppmanas amerikaner till bojkott av skotska varor och att avstå från resor till Skottland. Sajten driver också tesen att London gett sitt tysta medgivande till den skotska regionalregeringens beslut att släppa den livstidsdömde bombaren.
Storbritanniens premiärminister Gordon Brown, tyngd av andra problem och en sviktande opinion, kommenterade på måndagen enligt CNN att beslutet att frige Abdel Maset al-Megrahi var Skottlands eget, men också att frigivandet inte kan uppfattas som en uppmuntran till terrorism.

Till produkterna och företagen som ingår i uppmaningne om bojkott finns, förutom Famous Grouse, även bryggeriet Tennent’s, destilleriet Johnnie Walker, banken Royal Bank of Scotland, rederiet Northlink Ferries och flygbolaget ScotAirways.
Bojkotten kommer mitt i en pågående turismoffensiv, framför allt riktad till amerikaner med skotska släktband, som under parollen ”Year of Homecoming” ska locka turister till Skottland.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article