1231


Vintertapp för Fritidsresor
– men omsättningen ökar

Även Fritidsresor rapporterar idag tisdag, liksom Ving häromdagen, om en stark marknad även om vinsten sjunker. Fritidsresor preseterar en omsättning på drygt 4,3 miljarder kronor, några tiotals miljoner över förra räkenskapsåret, och gör ett rörelseresultat på 321 miljoner kronor. Det är lägre än resultatet för år 07/08 som blev 368 miljoner kronor, men är enligt Fritidsresor själv ”den högsta lönsamheten bland charterbolagen”.

”Min bedömning är att vi har lyckats hålla marginalen jämfört med föregående år bättre än någon annan arrangör i Norden”, kommenterar Fritidsresegruppens koncernchef Christian Clemens i pressmeddelandet.

Sommaren 2009 har varit stark enligt pressmeddelandet medan vintern innebar ett tapp, vilket slår på resultatet.

Bolaget skriver:

Generellt märktes en stark efterfrågan på Thailand och icke-euroländer som Turkiet, Egypten och Tunisien.

Fritidsresors ägare TUI Travels rapporterar en i princip oförändrad omsättning på 9,6 miljarder kronor. Vinstmarginalen uppgick till 6,0 procent (6,4). Om resultatet från egna agentbolag inkluderas blir marginalen 7,2 procent, enligt pressmeddelandet.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article