1079

CAIRNS, NORTH QUEENSLAND. Cairns Weekend Post toppade igår med en story om hur en brun trädorm tog sig in i en barnkammare med två sovande barn och väste ilsket åt mamman när hon skulle rädda dem. Det behöver kanske knappast sägas att man inte bör bli biten av en sådan. Hela historien låter ju alarmerande, men kan man något om journalistik är det snarare tvärt om – att de drar en sån historia så stort på ettan, i ett land som kryllar av giftiga djur, kan trots allt bara betyda att händelsen är väldigt ovanlig.

Nu har vi varit och badat. Det gör man inte direkt i havet (utom när man dyker på revet från båt 50 km ut), för vid havskanten varnar de på skyltar för krokodiler och giftiga maneter, utan i en stor pool (bilden) nere vid havskanten. Poolområdet ligger i östra delen av stadskärnan, och bortom den den gamla svärdfiskehamnen, numera konverterad till fritids- och utflyktshamn.

Vi ska också boka upp ett par (dyra) utflykter för imorgon & övermorgon. Alla hostel och hotell hjälper gärna till med sådant, men det finns också en stor terminal borta vid hamnen där en rad av utflyktsarrangörer står på rad för att erbjuda allt från helikopterturer över revet, flerdagsturer och snabba dykresor med katamaran. Vi är inne på en arrangör där man får segla tillbaka efter besök på två-tre korallöar ute till havs. Det bör kunna bli fina bilder där.

Nu sitter jag på McDonald’s och skickar detta via deras nätverk (mobilnätet finkar risigt här om man som jag har 3). Sen ska jag handla lunchburgare. Hej.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article