996

Här dog Polens högsta ledning
Polens president Lech Kaczynski, hans fru, chefen för centralbanken, alla högsta cheferna för landets väpnade styrkor, flera parlamentsledamöter och andra högt uppsatta personer omkom i en flygkrasch med en ryskbyggd Tupolev TU-154 i Ryssland på lördagen. Ingen ska ha överlevt. Dödssiffran ligger enligt medier på 97 personer.
Polen är i nationell chock av beskedet, rapporterar bland andra BBC. Talmannen i parlamentet tar tills vidare över presidentens uppgifter. Val i Polen kommer att utlysas i förtid. Enligt SvD finns anledning att misstänka pilotfel bakom haveriet, där planet ska ha kraschat in i trädtoppar strax före landning.
Utplåningen av Polens militära ledarskap får i sig större effekt än att presidenten omkommit, skriver CNN i en analys.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article