1078
TV: Mordet som skakar småstaden
Han sköt sin kollega – och
släpade kroppen efter bilen
En otrevlig historia som tycks hämtad från 1960-talets raskrig i södra USA har fått en del uppmärksamhet i amerikanska medier.

I häkte i lilla Newberry, South Carolina, med 11 000 invånare sitter sedan ett par dygn Gregory Collins (lilla bilden), 19, misstänkt för att ha skjutit ihjäl sin kollega Anthony Hill, 30.
Det misstänks att Collins, som är vit, efter mordet på Hill, som är svart, knöt fast Hills kropp efter sin pickup-bil och körde över en mil längs en landsväg tills repet gick av alldeles bredvid en grundskola där kroppen blev liggande.
De båda var arbetskamrater vid en kycklingfarm, Hill med familj och Collins med sitt hem i ett så kallat ”mobile home”, där den misstänkte mördaren barrikaderade sig i flera timmar tills polisen kastade in tårgas i husvagnen.
”Han var en ensamvarg, en tyst person”, kommenterar Dakota Dye, 19, granne med Collins på husvagnsparken, till AP.
Motivet till dådet är än så länge okänt. Sheriffen i Newberry County, Lee Foster, säger till CNN:
”They did know each other; they worked in the same industry, on the same shift but different divisions,” said Foster. ”Neighbors told us the two spent most of the day together Tuesday. They were seen on a porch drinking together.”
CNN rapporterar vidare:

Foster said Hill’s body — which carried no identification — was found around 4:30 a.m. Wednesday by a motorist, who called 911. Officers followed a trail of blood and human tissue nine miles to the trailer park where Collins lives, surrounded his trailer for nearly four hours and finally resorted to tear gas, Foster said. ”He came outside and gave himself up,” Foster added.

Längs highway 176 i Newberry syntes på fredagen blodspåret tydligt där Anthony Hills kropp släpats bakom bilen.
FBI deltar i utredningen. Men FBI-agenten Reggie Lloyd varnar i lokaltidningen The State för att dra förhastade slutsatser om motiven till brotten innan utredningen är klar:

“On the one hand, you have this relationship between the two of them,” said Lloyd, “and on the other, these kinds of bizarre circumstances — dragging the body and that sort of stuff. And it’s way too early for us to say one way or the other what this is.”

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article