1285

TV: Obama: ”Kriget är över”
Idag, efter sju års krig i Irak, är det över. I alla fall enligt USA:s president Barack Obama, som på onsdagen deklarerade i ett tal att själva krigsinsatsen är avslutad. Pentagon tar nu hem styrkorna, fast 50 000 soldater under amerikanskt befäl stannar ändå kvar till 2011, dock inte som stridande styrkor utan som ”stödjande”, enligt försvarsdepartementet.

USA:s försvarsminister Robert Gates intog en ödmjuk hållning när han på plats i Irak förklarade att ”historien har ännu att utvisa om USA:s irakiska krig var värt priset”, rapporterar bland andra New York Times.

Nyheten om att kriget är över ska tas med en nypa salt förstås – förre presidenten Bush hann också deklarera samma sak, för en hel del år sedan nu, innan den tidigare administrationen i Vita Huset tvingades inse att det faktiskt trots allt pågick ändå, vad än presidenten ansåg.

Under åren som gått har, enligt olika beräkningar, runt 100 000 irakier eller fler dött, enligt bland annat en sammanställning på Wikipedia.

TV: Blair söp för att orka med jobbet
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article