979
Ökat terrorhot i Europa

Säkerhetsvarningarna skärps. På måndagen kom svenska UD med en uppdaterad rekommendation vad gäller svenskars resor till Europa, kommunicerad på departementets blogg, med innebörden att folk ska vara allmänt försiktiga och i möjligaste mån undvika stora offentliga folksamlingar, med mera. Den varningen följde på USA:s råd till amerikaner att vara försiktiga i Europa. På tisdagen följer nu Australien, som baserat på USA:s varning för resor i Europa uppdaterat sina reseråd i 30 europeiska länder. Den amerikanska tv-kanalen Fox News citerar anonyma säkerhetskällor som påstår sig känna till en lista på potentiella terrormål, inklusive Eiffeltornet och katedralen Notre Dam i Paris och Brandenburger Tor i Berlin.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article