1893
Ur ”Sällskapsresan” i regi av Lasse Åberg från 1980.

Gran Canaria är tillbaka
Resebranschen verkar ha fått fart igen. Bokningsläget inför vintern och nästa sommar ser ”gynnsamt ut” rapporterar brittiska TUI Travel, som bland annat äger Fritidsresor. Britternas egna bokningar till vintersäsongen ligger 17 procent högre än för ett år sedan, trots den bräckliga brittiska ekonomin, och bokningarna i Norden är upp hela 18 procent. En anledning påstås vara att resenärerna drar sig till de stora resevaruhusen när det gäller charter snarare än till småspelare för att undvika risken för konkurs. Hos svenska resebyrån Ticket har bokningarna ökat än mer, 37 procent upp, jämfört med förra vintern. Resebolagen förbättrar nu kapaciteten under vintern för att klara av att täcka behovet.

Inom trenderna på charterfronten så gör en gammal klassiker comeback, enligt Ticket: Gran Canaria. Samtidigt ligger thailändska Phuket inte längre i topp när svenskarna bokar sig bort från vintermörkret. Populära är också Teneriffa, Bangkok och Hurghada i Egypten.

Vad gäller enskilda länder så ligger Spanien i topp i vinter, följt av svenskklassikern Thailand, Egypten och USA. Resor till USA gynnas förstås av den fallande dollarn, som rasat i värde från cirka 7,30 till 6,70 på ungefär en månad (se kurvan).

Enligt flygsöksajten Skyscanner är även de thailändska grannländerna i Sydostasien som Vietnam, men även Kina, på en uppåtstigande hos svenskarna.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article