4234
4234

Blir suget efter hallonbåtar, skumtomtar och Fazer-choklad oövervinnerligt på New York-semestern så är det hit du ska bege dig (alternativt till Ikea i Brooklyn).

hallonbåtSockerbit är en svensk godisbutik på Christopher Street (karta) i West Village med välkända söta klassiker i självplock. Det spelas till och med svensk reklamradio i högtalarna. Butiken, som är helt inredd i vitt, säljer även en variant av knäckebröd, svensk svartvinbärsgelé, lingonsylt och en del andra svenska produkter.

Man kan tillägga att kvarteren runt om Christopher Street är bland Manhattans trevligaste. När du ändå är i närheten kan du lika gärna traska gatan västerut tills du kommer till Hudson-floden och spana in New Jersey därborta i horisonten, samt ta en fika eller ett litet glas på Hudson River Café.

Till New York-guiden


Visa Bäst i New York på en större karta

Stilrent helt i vitt inne hos Sockerbit.
Stilrent helt i vitt inne hos Sockerbit.
Sockerbit bjuder självplock av svenskt smågodis.
Sockerbit bjuder självplock av svenskt smågodis.
Sockerbit i West Village på Manhattan.
Sockerbit i West Village på Manhattan.
In this article