1026

NEW YORK. Det här inlägget handlar nästan bara om jobb. Den här veckan, och även söndagen, har mest varit fylld av det. Så gillar du inte jobb kan du sluta läsa, men jag tänkte att det kanske är intressant att veta lite om hur jag försöker arbeta härifrån.

 

Idag skulle jag egentligen ha åkt och gjort en intervju i Queens på morgonen som jag planerat. Så blev det icke. Istället har jag lagt bättre delen av dagen på att rapportera både på webb och i papperstidningen om budgetbråket i Washington, som nu gjort att en stor del av det offentliga USA (stora delar av de flesta myndigheter) helt enkelt stänger eftersom det inte finns någon budget för kommande verksamhetsår.

Det är 17 år sedan det hände senast, under Clinton 1996.

En så stor händelse kräver en hel del rapporterande. Så här har jag fördelat tiden sedan i måndags:

På måndagskvällen, när det stod ganska klart att staten skulle stänga ned, förjobbade jag den här grejen, som lades ut på nliv.se på tisdagsmorgonen.

En av tisdagens morgontoppar på Nliv.se.
En av tisdagens morgontoppar på Nliv.se.

På tisdagsmorgonen deltog jag i en chatt ihop med vår Washington-korre Karin Henriksson på svd.se/naringsliv. Läs den här.

Tisdagens chatt med läsarna på nätet.
Tisdagens chatt med läsarna på nätet.

När den var klar stack jag ut och pratade med några amerikaner på gatan och tog bilder på dem till en enkät för papper och webb, för att sedan springa hem och göra klart en text om saken till onsdagens papperstidning.

Så här blev den:

Onsdagens SvD Näringsliv, sid 6.
Onsdagens SvD Näringsliv, sid 6.

Därefter gjorde jag en grej på Obamas nya tal till nationen på tisdageftermiddagen, där han återigen la skulden på republikanerna.

Så här såg det ut på svd.se:

Obama gick till nytt angrepp mot republikanerna i kongressen på tisdagen.
Obama gick till nytt angrepp mot republikanerna i kongressen på tisdagen.

 

Räknar man in en artikel till måndagstidningen, som jag dessutom skrev i två versioner eftersom den behövde uppdateras på söndagen, så har jag nog gjort tio grejor om budgetbråket på mindre än en vecka. Och det lär bli mer, har jag en känsla av.

Så det var det om jobbet.

 

En grej till: vi har köpt en printer/skanner på BestBuy. Epson heter han. Så här ser han ut:

Välkommen hem, Epson.
Välkommen hem, Epson.

 

In this article