1196
1196

Här är två jobb i veckan som jag tycker blev ganska bra:

Först en intervju med en domedagsprofet som spår jämmer och elände inom kort när USA tvingas ställa in betalningarna på sin statsskuld. Den toppade SvD Näringslivs sajt i morse, onsdags alltså. Läs intervjun här.

Artikeln har under onsdagen utvecklat sig till näst intill ett ”klickmonster”, som man kallar artiklar som delas mycket i sociala medier som Facebook och Twitter. 110 delningar på Facebook hade gjorts när jag tittade nyss och artikeln har dykt upp på SocialaNyheter.se, en sajt som mäter de mest delade artiklarna i svensk press. Här är alla SvD-artiklar på SocialaNyheter.se just nu.

Konkurs-artikeln på SocialaNyheter på onsdagen.
Konkurs-artikeln på SocialaNyheter på onsdagen.

 

Igår, tisdag, gjorde jag också ett jobb på en demonstration på Manhattan mot McDonalds, som ofta betalar sina anställda minsta möjliga lagliga lön och som många anställda anser rent av stjäl pengar från personalen. Tyvärr slumpades knäcket bort lite på Nliv.se tycker jag. Men det finns i alla fall att läsa här.

Från Nliv.se: McDonalds-anställda demonstrerade på Manhattan i tisdags.
Från Nliv.se: McDonalds-anställda demonstrerade på Manhattan i tisdags.

 

Artikeln i SvD Näringslivs torsdagsutgåva.
Artikeln i SvD Näringslivs torsdagsutgåva.

 

• Mer om demonstrationen kan du höra på fredag i Här är New York.

In this article