1488
1488

nyse-erik1Fredag igen och dags för Här är New York, min podcast direkt ifrån New York City. Du kan prenumerera på avsnitten via RSS. Alla tidigare avsnitt finns i arkivet. Podden finns också att lyssna på i iTunes.

I veckans Här är New York:

• Murray Holland är en investmentbankir från Texas som tror att USA är nära att gå i konkurs. Anledningen: räntebetalningarna på landets skuldberg på någonstans mellan 12 000 och 18 000 miljarder dollar, beroende på hur man räknar. Om detta har Holland skrivit en bok – och jag har intervjuat honom.

• Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin ser likhetstecken mellan en modern nation och att folk skapar sin egen framtid, via utbildning. Men dagens svenska skola har rejäla brister, anser Fridolin – som var på besök i New York härom veckan.

Franklin State Park med sitt torra bergsmassiv strax norr om El Paso i Texas bjuder lagom utmattande bergsklättring och fin utsikt (för den som orkar klättra till toppen). Här är New York har gått på bergsexpedition i Texas.

Lyssna på podden här:

 

FOTO & KARTA FRANKLIN STATE PARK

Torr öken i bergen i Franklin State Park, sydvästra Texas.
Torr öken i bergen i Franklin State Park, sydvästra Texas.
Franklin State Park, strax norr om El Paso, Texas.
Franklin State Park, strax norr om El Paso, Texas.
Solen på väg ned bakom bergen i Franklin State Park.
Solen på väg ned bakom bergen i Franklin State Park.
En utmattad bergsklättrare.
En utmattad bergsklättrare.
På toppen! (En sorts topp i alla fall...)
På toppen! (En sorts topp i alla fall…)

 

FOTO GUSTAV FRIDOLIN I NYC

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin på svenska fiket Fika på sydvästra Manhattan i mars.
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin på svenska fiket Fika på sydvästra Manhattan i mars.

In this article