15969

ÅLÖ. Vi har identifierat behovet av en ny värmare ombord på Clara-Ida – den nuvarande, cirka 30 år gamla enheten från Volvo Flygmotor (!) blåser visserligen luft om man ber snällt, men det är mestadels kall luft.

Jag tror att det lutar åt en Wallas 22 DT som går loss på runt 12 000 SEK. Jag ska jämföra lite priser, men det är troligen därikring det hamnar. Ebersprächer finns ju också, och kanske något ytterligare märke, men den här Wallas är den som mest liknar den vi har.

En Wallas 22 DT dieselvärmare.
En Wallas 22 DT dieselvärmare.

I alla fall, jag sitter nu och skriver detta förtöjd vid sydvästra Ålö, nära restaurangen Båtshaket, precis norr om åttaknopsmarkeringen på sjökortet (som du hittar i galleriet ovan). man kommer hit norrifrån genom att navigera genom Ryssundet mellan Ålö och Rånö. Detta är inte den mysigaste viken i skärgårn, men med en frisk nordlig vind så är Östermarsfladen på norra Nåttarö mindre lämplig, vilket vad detsinationen vi först hade tänkt oss.

En svanfamilj har varit förbi båten i flera omgångar och försökt tigga mat. De fick ett par brödbitar, men nu får det vara nog. Se bilderna ovan.

Strax anländer kompis Nicke med en exakt likadan Coronet 26 Family – ska bli kul att se.

Vädret varierande – det enda som är konstant är vindriktningen, nordlig till nordvästlig. Ena minuten är det sol, nästa kommer det en skur.

 

In this article