1418

NEW YORK, SÖNDAG — Dags för en gammal hederlig blogguppdatering. Helgen har varit lugn och kall. I lördags kollade vi in katedralen S:t John the Devine, tror jag den heter, som ligger i trevliga kvarter på Upper West. Man åker t-banan till 110:e gatan och kommer upp precis bredvid parken. Katedralen ligger precis söder om Columbia-universitetet, bredvid en annan park som ligger nedanför den platå där universitetet finns. Området är lugnt och fint, och bara några minuter västerut har man Hudsonfloden.

Men kallt var det som sagt. Vintern har visserligen inte kommit till New York, men sommarvärmen är väck för den här gången. Det känns i vanlig ordning sådär — jag blir lätt lite melankolisk och en aning orkeslös. Men det är förstås roligare att uppleva ännu en vinter i New York än i Stockholm. Även om mängden slask här överträffar den på Stockholms gator.

Jaha, det var det. Vad ska jag mer skriva? Inte mycket annat har hänt i helgen, en lugn och avkopplande weekend på det hela taget, präglad av sovmorgnar och ganska mycket innetid. Det blir ju lätt så ibland, att fast man bor i New York så tillbringas en hel del tid inomhus. Och varför skulle det vara fel? Den här stan bjuder mer att göra i form av barer, teater, restauranger och andra nöjen, men det går ju inte att ränna runt på Broadway eller hänga vid bardiskar vareviga dag.

Men faktiskt, nu när jag tänker på det – en sak som jag ännu inte gjort sedan jag flyttade hit är att gå på spontanteater. Det är dessutom rätt enkelt, man åker till Times Square och går till en biljettlucka och väljer en pjäs från en lista. Kan bli vad som helst. Jag har gjort det en gång för typ 18-20 år sedan, men det är helt klart dags för det igen. Det står högt på listan. Där står även att gå på Late Night Show med Dave Letterman, innan han lägger av inom kort, samt gå på någon av stans mer berömda jazzklubbar. Det har liksom bara inte blivit av än. Så nu vet ni något av vad jag hoppas få gjort i vinter.

Gokväll.

In this article