2944
2944

newyork-logoLÖRDAG — Nedräkningen inför den svenska sommaren är igång. Med bara tre veckor kvar innan jag flyger hem för en månads jobb i Stockholm och semester så är det inte utan att jag börjar bli en aning stressad. Av det jag kan överblicka nu så sitter jag med en icke färdigskriven intervju, ännu ett ofärdigt jobb som ska skrivas ut, samt ytterligare ett som jag inte ens hunnit påbörja. Det lär nog gå att få ihop det, men man får nog ligga i ordentligt.

Jag hade hoppats att hinna med en jobbresa till före sommaren, men just nu är det tveksamt om det hinns med.

Samtidigt har det varit väldigt roliga veckor i maj med många och kul besök från Stockholm. Vi har hunnit med en massa god mat och mumsiga drinkar. Det är precis så här man ska uppleva New York om våren.

Härom kvällen var jag med ett gäng och käkade på fantastiska BBQ-haket Fette Sau i Brooklyn. Jag borde verkligen göra en recension på Fette Sau, får se när jag ska hinna med det. Igårkväll gick jag, M & K till New Yorks bästa burgarhak, Black Iron på 5:e gatan. I vanlig ordning hög kvalitet. Och förra helgen hamnade jag med ett annat svenskgäng på rombaren Cienfuegos i East Village, en annan pärla i den här delen av stan, efter att ha käkat på mexikanska Fonda en bit bort.

Har även hunnit med en hel del jobb. I torsdags, till exempel, var jag 30 meter under Manhattan på ett annorlunda jobb som du får läsa om i SvD Näringsliv framöver.

Så här såg det ut:

Reporter Bergin ute på extern förrättning.
Reporter Bergin ute på extern förrättning.

 

Och i onsdags bevakade jag ett jippo som svenska musiktjänsten Spotify arrangerade. Vd Daniel Ek presenterade en ny tjänst, men trots att SvD Näringsliv nyligen gett bolagets grundare ett fint pris så gick jag ingen intervju, däremot fick DN en. Ett märkligt sätt att hantera medierelationer som knappast lär få mig att komma rusande nästa gång Spotify presenterar en av sina så kallade ”nyheter”.

Här står Daniel Ek på scenen innan han snabbt smiter iväg och gömmer sig för den församlade pressen på drygt hundra journalister eller så:

Spotifys vd Daniel Ek.
Spotifys vd Daniel Ek.

 

Förresten, en nackdel med New York – och säkert alla andra städer – om våren är att det blir skräpigt. Folk köper sin lunch i påse och slänger sedan resterna i sådan mängd att skräpet svämmar över. Så här såg det ut häromdagen vid Första avenyn:

Lort-NYC.
Lort-NYC.
In this article