1983

Finns det kvar några riktiga äventyr i dagens uppkopplade Facebook-värld? Ja, faktiskt. Jag har under några år följt den brittiska välgörenhetsorganisationen The Adventurists och dess galna rallyn genom Indien, längs Sidenvägen och, numera ut på havet. Jag gjorde till och med en intervju för ett par år sedan med The Adventurists presschef, Dan Wedgwood, till min engelska reseblogg TravelingReporter.com som du kan läsa här.

Videon här ovanför visar The Ice Run, ett våghalsigt äventyr som går över frysen sibirisk mark på uråldriga ryska Ural-motorcyklar med sidovagn. Se videon här eller klocka play ovan.

En annan höjdare är The Mongol Rally som går genom Mongoliet och där bara billiga personbilar får användas.

The Adventurists senaste jippo är ett sjöäventyr, kallat Adventure 9, som går utanför Afrikas ostkust från nånting som heter Kilwa Kisiwani Island till Pemba Island strax norr om Zanzibar, Tanzania. Resan görs i en gammaldags utriggarkanot med segel, vilket borgar för gott om äventyr.

Pengarna som The Adventurists drar in på äventyren skänks till välgörenhet. Mer info här.

 

In this article