3406
3406

För en vecka sedan sålde jag mitt fordon sedan tio år, den svarta Camaron.

På måndag korsar jag Sverige med tåg för att i Falkenberg på västkusten kolla in den här, en brutal Land Rover Defender från 1998 med konstant 4×4, diffspärrar, dieselmotor och högt luftintag för den händelse att man behöver korsa en flod:

En 1998 års Land Rover Defender.
En 1998 års Land Rover Defender.

Bilderna har jag fått via sms från säljaren, Göran, som förhoppningsvis tar emot mig vid tågstationen. Det ska bli kul att stifta bekantskap med den här sortens fordon, känd för att klara att korsa Afrika, besegra träsk, lervälling och snödrivor.

Men 2015 går Defendern i graven. Den ärevördiga brittiska terrängbilen har blivit så omodern att dagens hårda miljö- och säkerhetslagar straffar ut bilen. Land Rover uppges jobba på en uppföljare, men den väntas inte presenteras förrän om ett par år.

Återkommer om hur biljakten avlöper. Men bortsett från det så får jag också se lite av Sverige. Jag åker inte särskilt ofta tåg, så bara det ska bli roligt. Jag har med mig datorn och en bok och matsäck, så jag ska nog klara mig de fem timmar, inklusive tågbyte i Göteborg, som resan tar.

Hur återfärden till Stockholm sker är ännu oklart.

Fortsättning följer.

Defendern.
Defendern.
In this article