1723
1723

USA är på väg att rasa ihop. Inte bokstavligen hela landet kanske, men i alla fall landets vägar, broar och annan infrastruktur.

[contextly_sidebar id=”S8FjU8pDEXicOY70p5h8aI98etXYpAcj”]Det finns flera orsaker: landets motorvägssystem, Interstate Highway System, byggdes under 1950- och 60-talen och är gammalt. Dessutom har det underinvesterats i underhåll i många år.

För att göra det hela ännu värre så är den federala fonden för vägunderhåll tom – och politikerna i Washington tycks bara klara av att fylla på mera pengar för några månader i taget, vilket hindrar myndigheterna från att ta ett större grepp om problemet.

MISSA INTE Politiskt bråk stoppar ny bro

Om detta skriver nätmagasinet Slates reporter Reihan Salam, en rolig och insiktsfull story som säger en hel del om den dysfunktionella politiska situationen i USA.

Läs texten här.

Skärmdump från Slate.
Skärmdump från Slate.

 

In this article