5759
5759

OSTHOLMEN, ONSDAG. Vissa platser som man gillar kommer man tillbaka till, andra platser som man också gillar återser man aldrig. Ostholmen strax öster om Möja tillhör den första kategorin — jag var här strax efter midsommar 2015 och en hel drös gånger åren dessförinnan.

[contextly_sidebar id=”BIr6WbgUAkO6xPcjj4tXRSPtw9qh1MTE”]Allt är sig likt. Just nu ligger nio segelbåtar och tre motorbåtar i norra viken. Seglarna verkar inte ha varit tidigare, för de har allihop förtöjt på den norra delen av lagunen, där det är sämre med kvällssol och promenadmöjligheter än på själva Ostholmen, där dessutom bastun ligger. Men så är det ju ofta med seglare, de gillar att sitta i sina båtar i vilket fall.

Apropå bastun, dit ska jag nu med ett par pilsner. Sedan blir det årets sista skärgårdsgrillning. Vädret har tagit sig och är på topp. Jag har suttit och läst på akterdäck tills jag blev så varm att jag fick hopp i. Dessförinnan gjorde jag ett par mindre reparationer och monterade även ur den havererade ankarvinschen, som nu ligger som en hög järnskrot på däck.

Sjökortet över Ostholmen:

Imorgon torsdag förmiddag är det återgång till Ingarö. Och jag konkluderar att sommarsäsongen 2015 är till ända. En alltför kort båtsäsong, men så var ju vädret inte alltid direkt lämpat för båtturer, om man säger så. En hel del fina upplevelser och bilder blev det ändå – läs om dem alla här. Missa inte heller den pågående direktrapporten.

Så här fin är Ostholmen och lagunen strax norr om just nu:

Clara-Ida vid Ostholmen onsdag 12 augusti 2015.
Clara-Ida vid Ostholmen onsdag 12 augusti 2015.
Det blommar i skrevorna.
Det blommar i skrevorna.
Här, på norrisdan av lagunen vid Hemholmen, har alla seglarna lagt till i rad för att få vara för sig själva.
Här, på norrisdan av lagunen vid Hemholmen, har alla seglarna lagt till i rad för att få vara för sig själva.
Holkarna på berget verkar vara obebodda.
Holkarna på berget verkar vara obebodda.
Norra lagunen.
Norra lagunen.
Vinschen strax före urmontering.
Vinschen strax före urmontering.
Ankarvinschen som ska på service.
Ankarvinschen som ska på service.
Två prima Coronet 26 vid Ostholmen. Min till höger.
Två prima Coronet 26 vid Ostholmen. Min till höger.
Ostholmen.
Ostholmen.
Nicke på ingång.
Nicke på ingång.
En sista soldag i skärgårn.
En sista soldag i skärgårn.
Inne i Clara-Ida.
Inne i Clara-Ida.
In this article