3459
3459

KYRKVIKEN, MÖJA. Två kompisar har just mönstrat av och tagit båten inåt Stockholm från Berg, Möja. Själv sitter jag i Clara-Idas kabin och skriver detta samtidigt som jag hör regnet smattra stillsamt mot taket. En segelbåt, en Sun Odyssey 33, lade just till bredvid och jag hjälpte dem med linan till bryggan.

Förhoppningsvis blir det en dryg sista fin dag på sjön för den här sommaren.
Förhoppningsvis blir det en dryg sista fin dag på sjön för den här sommaren.

Väderprognosen ser aningen bättre ut än det faktiska vädret. Himmelen just nu är kompakt grå. En lätt skur kom runt 12, därefter sol och varmt.

Nu ser det dessvärre ut att bli mera långvarigt, men det gör inte mig särskilt mycket eftersom det är just i Kyrkviken jag ligger. Här finns ju värdshus, bageri, bar och numera även pizzeria och en fiskvagn tiotalet meter norrut längs landsvägen. Den sistnämnda minns jag inte att jag såg i fjol.

[contextly_sidebar id=”F1TMFuTgzX8FzS4lplpQWpAloe9r4ULp”]Annars var tanken att jag skulle puttra tvärs över farleden och ligga vid klassikern Ostholmen i natt, näst sista natten ombord för den här sommarsäsongen. Det känns lite sorgligt, men hjälps upp av den fina dryga vecka jag haft i Clara-Ida nu, inklusive det närmast perfekta besöket på Björkskär i förrgår och igår. Förhoppningsvis blir det Ostholmen imorgon onsdag istället.

Därefter, torsdag förmiddag, går jag åter till hemmahamnen på Ingarö. Det är lite oklart om båten därefter tas upp, eller om den får ligga i med förhoppningen att det kan bli en hösttripp till Stockholm (förra året var jag ju här i krokarna i oktober, som minnesgoda läsare eventuellt minns. Annars går det bra att läsa och se video här).

En hel del ska fixas. Mycket grejor ska tas ut båten och forslas till Stockholm i Defendern. Inklusive ankarvinschen, som ska in på service. Toatanken ska tömmas och en del andra småsaker fixas efter en båtsäsong som blev alltför kort i år.

Att njuta av så länge kommer här ett par färska Möjabilder:

Berg, Möja. En stabil fritidsbåt backar just ut ur hamnen.
Berg, Möja. En stabil fritidsbåt backar just ut ur hamnen.
Kyrkviken, Möja.
Kyrkviken, Möja.
Bageriet.
Bageriet.
Den nya pizzerian, som möjligen inte känns särskilt skärgårdsmässig.
Den nya pizzerian, som möjligen inte känns särskilt skärgårdsmässig.
Köket i restaurangen.
Köket i restaurangen.
Bakverk i kaféet/bageriet.
Bakverk i kaféet/bageriet.
En dagens.
En dagens.
Skärgårdstransportmedel.
Skärgårdstransportmedel.
Möja Värdshus i full sving. Säsongen ännu igång.
Möja Värdshus i full sving. Säsongen ännu igång.
Kyrkviken.
Kyrkviken.
En prima Nauticat, den stora äldre modellen på, tror jag, 44 fot eller så, manövrerar sig in i den inre hamnen.
En prima Nauticat, den stora äldre modellen på, tror jag, 44 fot eller så, manövrerar sig in i den inre hamnen.
Kyrkviken.
Kyrkviken.
In this article