1373
1373

FBI bekräftar nu vad många anat och spekulerat kring sedan ett tungt beväpnat par, Syed Farook och hans fru eller flickvän Tashfeen Malik – båda under 30 år – sköt 14 personer till döds i ett rehabcentret Inland Regional Center i San Bernardino i Kalifornien i onsdags: masskjutningen utreds som ett terrordåd.

[contextly_sidebar id=”0zBqPaOzNgvmmzPTy7MJznL6qFjoRFVx”]Malik ska enligt FBI ha svurit trohet till IS-ledaren Baghdadi innan hon och partnern begick dådet i onsdags. Stämmer misstankarna är det såvitt man vet första gången som ett terrordåd i USA inspirerats av IS. Några indikationer på att terrorgruppen beordrat attack finns däremot inte.

Jag skrev både om dådet efter att det inträffat och bevakade utvecklingen under torsdag och fredag.

Här är artiklarna:

Gift par misstänks ligga bakom dådet (3/12)

USA försöker ta in omfattningen av senaste masskjutningen (3/12)

FBI: San Bernardino-attacken utreds som terrorism (4/12)

Så här såg det ut i tidningen:

san-bernardino-svd-dec15 san-bernardino-terror-svd

In this article