1387
1387

ABC NEWS HQ, NEW YORK — ABC News har sitt högkvarter vid West 66:e Street. Där var jag på studiebesök natten till onsdagen den 18 maj, som medföljande till ett par kollegor från SVT Småland som är på besök i stan. Vi var med från ungefär en timme innan nattsändningen inleddes tills smålänningarna blev för trötta och nära på somnade inne i kontrollrummet.

Men det var väldigt roligt och intressant att se. Vi var bland annat med på nyhetsmötet strax före sändning och satt med i kontrollrummet under ungefär den första timmen av den 90 minuter långa sändningen. Alla som jobbar med den är ytterst trevliga att ha att göra med.

Ett par bilder:

Nyhetsmöte nere i studion strax före sändning, strax efter midnatt. Killen i vit skjorta vänd hitåt är en av redaktörerna som väljer ut stories, röda tröjan och tjejen i papiljotter är programledarna. Foto: Erik Bergin
Nyhetsmöte nere i studion strax före sändning, strax efter midnatt. Killen i vit skjorta vänd hitåt är en av redaktörerna som väljer ut stories, röda tröjan och tjejen i papiljotter är programledarna. Foto: Erik Bergin
Kontrollrummet varifrån sändningen produceras. Den ligger en våning upp från studion. Foto: Erik Bergin
Kontrollrummet varifrån sändningen produceras. Den ligger en våning upp från studion. Foto: Erik Bergin
In this article