1328
1328

Massakern på gayklubben Pulse i Orlando i början av juni krävde 49 oskyldiga människors liv plus gärningsmannens. Det var den värsta masskjutningen i modern tid i USA. Jag befann mig i Stockholm vid tillfället men rapporterade därifrån om tragedin i en rad artiklar i SvD.

Klicka för att läsa:

På söndagen skrev jag en kommentar om hur dådet kan påverka presidentvalet i november

• På måndagen skrev jag nyhetsstarten om massmordet i SvD

SvD tisdagen efter massakern i Orlando på söndagen.
SvD tisdagen efter massakern i Orlando på söndagen.

Och i onsdagstidningen skrev jag en kommentar om hur vapenlobbyn National Rifle Association, NRA, vägrar diskutera vapenlagarna trots en oändlig ström massmord i USA

NRA-kommentaren i onsdagens SvD.
NRA-kommentaren i onsdagens SvD.

I torsdagstidningen samma vecka publicerades även mitt reportage från Kalifornien där en rad motorvägsskjutningar sedan november oroar invånarna längs en rad småsamhällen strax nordost om San Francisco.

Vinkeln på det reportaget gjordes om en aning efter Orlando. Läs reportaget här. Så här såg det ut i tidningen:

Jag och fotografen åkte polisbil hos Highway Patrol i Kalifornien. Foton av Andrew Burton.
Jag och fotografen åkte polisbil hos Highway Patrol i Kalifornien. Foton av Andrew Burton.
In this article