2558
2558

MUNKHOLMEN/MÖJA/OSTHOLMEN — Äntligen: här är skärgårdspremiären 2016. Inte en dag för tidigt. Båten går fint, vädret var kanon åtminstone de tre första dagarna och jag har skaffning för ytterligare ett par dygn om det skulle behövas.

När detta skrivs sitter jag vid 23-tiden på södra sidan av klassikern Ostholmen precis öster om Möja (ost om Möja kan man ju också säga) och har just förtöjt om från norra sidan. Det kommer sämre väder in på torsdag med 9 m/s nordligt och det har jag ingen lust med att vakna upp i. Dessvärre vankas regn också, ehuru mindre här ute än inne i stan. Så jag håller nog ut torsdag med.

SJÖKORT Ostholmen

Säsongen inleddes med avgång från Ingarö sent i måndags, efter en hel del fix med båten. En del återstår, jag har tex inte hunnit vaxa och polera hela överbyggnaden. Glapp i ett par lanternor och en ofungerande gps står också på listan.

Jag gick till Munkholmen som ligger precis söder om Ingarö och stannade två nätter. Fantastiskt väder och vindstilla hela tiden. Ca 15-16 grader i vattnet.

SJÖKORT Munkholmen

Tidigare idag, onsdag, gick jag upp till Kyrkviken, Möja, för lunch och proviantering och därifrån över farleden på eftermiddagen till Ostholmen alltså.

Är totalt helnöjd med första skärgårdsturen så här långt den här säsongen. Fantastiskt avkopplande som vanligt. Och man sover som en stock i båten.

Nu börjar batteriet säcka ihop i datorn så det får bli mer senare.

Här är första bilderna från båtsäsongen 2016:

munkholmen-1050-3munkholmen-1050-4munkholmen-1050-5munkholmen-1050-6

Frukost en morgon i mitten av juni vid Munkholmen strax söder om Ingarö.
Frukost en morgon i mitten av juni vid Munkholmen strax söder om Ingarö.

munkholmen-1050-8munkholmen-1050-9munkholmen-1050-10

Clara-Ida i Kyrkviken, Möja.
Clara-Ida i Kyrkviken, Möja.

kyrkviken-1050-2

Förtöjd vid Ostholmens nordsida.
Förtöjd vid Ostholmens nordsida.
Årets första skärgårdsbild.
Årets första skärgårdsbild.

munkholmen-1050-2

UPPDATERING: Torsdag den 16 juni bjöd på regn från klockan 8 till 14 ungefär. Och därefter tät dimma. När det väl slutat regnat så kastade jag loss från Ostholmen och förtöjde återigen i Kyrkviken, Möja.

Här några bilduppdateringar från torsdagens äventyr:

ostholmen-regn-2

Ut i dimman.
Ut i dimman.

ostholmen-regn-1ostholmen-dimmamoja-dimma-1

moja-traktorostholmen-regn-3moja-strutsar

Möja landsväg.
Möja landsväg.
In this article