Middagar, barhäng och ett folktomt NYC

10673
10673

NEW YORK — Thanksgiving, som var torsdagen den 24 november, är en kravlös och glad helg. Man förväntas bara vara ledig, äta god mat och gå runt och njuta av ett New York där många lämnat stan för att stressa iväg till släkten. Således är stan rätt folktom och jämförelsevis tyst, förutom runt ställen som Times Square dit jag ändå inte går.

MER LÄSNING Så lagar man kalkon

Det här årets Thanksgiving-helg, min fjärde i New York, inkluderar förstås min egen födelsedag på lördagen. Jag har njutit av stan på alla möjliga sätt, inklusive två middagar hemma hos kompisar, ett par långa promenader, brunch i lördags, lite shopping och gemytligt barhäng. Mycket bättre blir det inte.

En pilsner på klassiska baren McSorley’s Old Ale House

McSorley's Old Ale House, East 7th Street.
McSorley’s Old Ale House, East 7th Street.

Promenad och födelsedagsshopping på Lower East Side i fredags

Ett julpyntat Little Italy, Mulberry Street.
Ett julpyntat Little Italy, Mulberry Street.

Thanksgiving-middag i torsdags hos kompisar på Upper East

Happy Thanksgiving

A photo posted by Erik Bergin (@travelingreporter) on

Promenad i fint väder på västra Manhattan i lördags

High Line på sydvästra Manhattan.
High Line på sydvästra Manhattan.

Tårta efter middag hos kompis på Upper East i lördags

Födelsedagstårta i lördags.
Födelsedagstårta i lördags.

New York i november kan vara en rätt angenäm upplevelse: det har ännu inte blivit vinter och stan är samtidigt lite mera nedvarvad jämfört med under sommar och tidig höst. På kvällen måste vinterjackan eller en tjock tröja på, men dagtid i solen går det ofta att ta sig runt med vårjackan om man har lite under.

Kolla in galleriet överst för fler bilder av New York City under Thanksgiving-helgen 2016.

In this article