1218
1218

TRUMPS USA — I ett år har president Trump, ihop med mer eller mindre varje republikan i Washington, lovat att riva upp president Obamas sjukvårdsreform, Affordable Care Act, ACA, eller Obamacare som den populärt kallas.

Ännu en månad in i Trumps presidentskap har inte mycket hänt. Republikaner i kongressen har börjat fila på en ersättning, rapporterades det i mitten av februari, men partiet är oense inbördes om hur lagen ska rivas upp, hur fort det ska gå och vad den ska ersättas med. Sist men inte minst: hur säkrar man att de 20 miljoner amerikaner som fått försäkring genom Obamacare hamnar utan skydd?

Om denna utmaning har New York Times Magazine skrivit ett intressant reportage, väl värt att läsa för den som är intresserad av den här delen av politiken. Här kan du läsa det.

In this article