1398
1398

President Trump går i en intervju med Fox News på torsdagen återigen till angrepp mot sin egen justitieminister, Jeff Sessions.

[contextly_sidebar id=”ThxA8zEYccnIpB4JQqhvws1iC1EOY1dm”]

Trump säger i intervjun med Fox-journalisten Ainsley Earhardt att Sessions ”aldrig tog kontroll över justitiedepartementet, vilket på ett sätt är otroligt”.

Det presidenten refererar till verkar vara Sessions beslut att avskärma sig från beslut om och insyn i utredningen om rysk inblandning i presidentvalet 2016, som leds av den särskilda åklagaren Robert Mueller under överinseende av vice justitieminister Rod Rosenstein. Det var Rosenstein som tillsatte Mueller och gav honom hans mandat våren 2017.

Justitieminister Jeff Sessions. Foto: Gage Skidmore/Flickr

Trump har återkommande attackerat Sessions som beskyllts av presidenten för att vara en illojal och svag minister.

I ett uttalande efter Fox intervju går Sessions i öppet motangrepp och försvarar sig med att ”Jag tog kontrollen över justitiedepartementet samma dag jag svors in”. Sessions deklarerar även att ”medan jag styr departementet ska det inte influeras på olämpligt sätt av politiska ställningstaganden”, rapporterar Fox News.

Se ett utdrag av Fox intervju med president Trump här:

Trump säger i intervjun bland annat också att det faktum att två av hans tidigare närmaste män, förra kampanjchefen Paul Manafort och advokaten Michael Cohen, befunnits skyldiga till grova brott har något med Trump själv eller ryssutredningen att göra.

Paul Manafort, Donald Trump och Michael Cohen. Foto: Erik Bergin (Manafort) & Gage Skidmore/Flickr
In this article