2229
2229

En rad olika tv-shower spelas in i New York, och det är ganska enkelt att få biljett och sitta med i publiken. En av dem är The Daily Show med komikern Jon Stewart, som spelas in i en studio i Hells Kitchen längs 11:e avenyn mellan 51:a och 52:a gatan (karta).

Jon Stewart.
Jon Stewart.

Det är dock inte bara att traska dit – biljetterna beställer du på nätet och får sedan ett datum och en tid när du ska dyka upp utanför studion. Väl där gäller det att köa, två gånger visar det sig. Studion är angelägen om att alla platser ska vara fyllda och eftersom vissa ur den förväntade publiken inte dyker upp så överbokar studiopersonalen rutinmässigt. Det finns alltså fler biljetter än det finns platser. Beroende på vilken färg du får på din biljett så ökar eller minskar chansen att komma in.

Väl inne värms publiken upp av en mycket skicklig roddare, som drar skämt och höjer stämningen inför att inspelningen drar igång.

Det hela är ett roligt spektakel, och det är intressant att studera hur proffsiga alla i produktionen är – när vi var på Daily Show gjordes inte en enda omtagning av någonting i den runt en halvtimme långa inspelningen. Här är ett klipp från inspelningen: intervju med Eric Prince, som tidigare drev privat armé-företaget Blackwater.

Uppdatering februari 2015: Jon Stewart meddelade i februari att han slutar på The Daily Show senare under 2015, efter att ha lett showen i 15 år. I skrivande stund har tv-kanalen Comedy Central inte utsett någon efterträdare. Under 2014 meddelade för övrigt Dave Letterman att han går i pension från Late Night Show under 2015.

Till New York-guiden

The Daily Show-studion på Manhattan.
The Daily Show-studion på Manhattan.

 

Det finns förstås flera shower att försöka få biljetter till i New York – här är några av dem:

The Daily Show med Jon Stewart

Late Show med David Letterman

The Colbert Report

Här finns en lista med en lång rad andra tv-shower att vara publik hos.

 

In this article