1201

De kommer tidigt på morgonen, de kommer på kvällen. De kommer i tusental: kulsprutesvärmar på 240 tecken där USA:s president attackerar republikaner, demokrater, poliser, tv-stjärnor, porrskådisar, utländska ledare, åklagare, domare, Mexiko, Kanada, Kina och klimatforskningen.

[contextly_sidebar id=”Ai4m9VdbAL88yHXyGFejEnYMwsY4qsnd”]

Nyhetsindustrin har stöpts om för att passa Trumps dygnet runt-nyhetscykel, alltid emotionell och sällan faktabaserad. Vad som hamnar överst på New York Times förstasida och CNN:s ”prime-time”-sändning styrs av Twitter.

Efter att ha bevakat Trump sedan 2015 då han ställde upp i valet har jag valt att här dissekera ett — ett enda — av alla dessa Trumptweets. Det handlar om ett av Trumps älsklingsämnen, ryssutredningen, som han enligt alla normala juridiska råd inte borde uttala sig om. Men ändå ständigt twittrar om.

Så, ett Trumptweet, och vad det betyder:

In this article