1056
1056

INGARÖ — Såja, nu är det nya innertaket i Clara-Ida upplimmat och klart. På det hela taget har det mesta gått som förväntat. Du som måhända är intresserad kan hitta tidigare delar i serien om vårrustning av båten 2019 här.

I alla fall, med lite planering går det att förutse de flesta utmaningar. Jag har skrivit om dem tidigare så jag gör det inte igen.

Dock, ett problem som jag drabbades av på sluttampen var tygbitarna under fönstren fram i kabinen. Flera utmaningar där: Hyttaket lutar på ett knepigt sätt, vilket gör det svårt att komma åt, med en inböljning där tyget måste tryckas in. Plus att det går en massa kablar (till vindrutetorkarna) som måste limmas in bakom tyget.

Det blev inte världsmästarsnyggt till slut men ändå acceptabelt. När fönsterramar och annat kommer på plats tror jag knappt någon märker mitt ojämna taktyg under fönstren.

ANNONS

Här är bilderna från sista momentet i takrenoveringen:

Skarv lämnad överst för där listen med gardinen ska sitta. Foto: Erik Bergin
Hörnen är svåra att få till bra. Foto: Erik Bergin
Sladdar under fönstren gör det svårt att få ytan jämn. Foto: Erik Bergin
Pang! Taket färdigt. Foto: Erik Bergin
Var noga med tillklippningen. Foto: Erik Bergin

Nästa steg är att kabinen städas ur och all täckpapp tas bort. Sedan återstår en hel del elinstallationer. Jag ska ha LED-ljusslingor vid fönstrens överkant samt en nattlampa med rött ljus som inte förstör mörkerseendet. Dessa installationer har jag förberett elledningar för.

Kvar är även en hel hög med trälister som ska slipas och lackas innan de skruvas tillbaka. Till projektet hör även att täta om vissa fönster med Sikaflex.

Sen har vi förstås all annan vårrustning: båten ska poleras upp, småskador lagas, akterdäcket oljas, trädetaljer slipas och oljas. En ny toalett med slangar ska också installeras.

Men nu känns det ändå som att ett av de största renoveringsprojekten på länge är i det närmaste klart. Läs mer här.

Fortsättning följer.

In this article