951
951

STOCKHOLM — Med risk för att låta lite förnumstig så har var sak sin plats på en båt, eller bör ha. Vissa som känner mig tror det kanske inte, men jag gillar faktiskt att ha ordning.

Så strax efter att vi införskaffat en ny båt, en Storebro 34, så hade jag en showdown med utrymmet under akterdäck, som går under namnet ”källarn”. Där rådde nämligen brist på ordning, dessutom fann jag utrymmet vara svårt underutnyttjat.

Fyra stolar låg nedslängda, allehanda reservdelar och oljeflaskor, polermedel och öskar låg i påsar och drällde och tog plats på styrbordssidan. Ankarlinan låg och ormade sig i en hög på durken längst akterut.

Ankarlinan. Foto: Erik Bergin

Med lite enkelt virke från Bygg-Ole och plastlådor i olika dimensioner lyckades jag skapa ett riktigt hyfsat förråd som numera rymmer allt som fanns där innan plus ännu mer grejor vid behov.

Så här gick det till:

Utrymmet under akterdäck föröver. Elcentralen samt AIS:en i mitten av bilden till vänster. Till höger: hyllor ger plats för grillgrejor och bränsle åt bränslecellen.
Utrymmet akteröver. Nedslängda stolar gör att det är svårt att gå runt i källaren, till vänster. Till höger har jag byggt en urtagbar rigg med hylla samt skenor för två stora plastbackar som rymmer ditt och datt. Två stolar och diverse annat ryms på hyllan. Allt går att ta ur om behov uppstår av service på styrsystem, ankarvinsch och annat i aktern.
Utrymmet på styrbordssian. Osorterade flaskor står i en låg hylla, till vänster. Till höger har ett par plastbackar skapar ordning i utrymmet. En krok till höger härbärgerar krokar och en såg.
In this article