1217

KUNGSHOLMEN — Vilken dag som helst passar för att ge sig ut på en fotoexpedition. Till exempel en måndag i augusti, då jag gick mig en promenad till Hornsberg på nordvästra Kungsholmen. Där har man vy över Mälaren samt inflygningen till Bromma.

Jag vad där för att testa ett fototillbehör som jag införskaffade i våras, en liten fotodator kan man säga som tar kontrollen över kameran och låter mig styra den med mobilen. Arsenal kallas den, en rolig manick som är praktisk när man plåtar med lång slutartid och i dåligt ljus.

Vad som dock nu hände, och som lät mig fånga det lyftande planet i en serie bilder, var att kameran häktade upp sig. Vilket verkar ha berott på att Arsenal fick slut på batteri. Jag skulle ta en bild av en dramatisk molnformation över Bromma och tryckte av. Just då lade den digitala assistenten av och kameran fortsatte ta bild på bild på bild. Det blev 47 stycken, som jag trodde, nonsensbilder innan jag fick stopp på kameran.

Först hemma insåg jag vad jag egentligen plåtat, en lyftande flygmaskin mot en mörknande himmel. Här är en gif-fil med hela sekvensen:

47 bilder som visar flygplanets start. Foto: Erik Bergin

Innan batteriet lade av hann jag även ta de här bilerna av Pampas Marina och Mälaren från Hornsbergs Strand och Karlbergskanalen. Ett fint dokument över en del av vad som pågår runt Kungsholmen en helt vanlig måndagskväll i augusti:

Regn över Mälaren. Foto: Erik Bergin
Pampas. Foto: Erik Bergin
En motionssimmare kämpar på i riktning mot Karlbergskanalen. Foto: Erik Bergin
Pampas. Foto: Erik Bergin
Mörka moln över Bromma måndag 19 augusti 2019. Foto: Erik Bergin
En prima Albin passerar Pampas Marina mot Karlbergskanalen. Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Västermalms båtklubb. Foto: Erik Bergin
Duggregn över båtklubben. Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Det ena Norra tornet. Foto: Erik Bergin
Det ena Norra tornet. Foto: Erik Bergin
Norra tornet i svartvitt. Foto: Erik Bergin
Det ena Norra tornet. Foto: Erik Bergin
En kajakist passerar Karlbergskanalen. Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Planet i övre vänstra hörnet i bild har just lyft från Bromma. Foto: Erik Bergin
In this article