Lik på gatorna när Ryssland lämnar

1048
1048

Rysslands militär misstänks ha begått krigsbrott i Butja och andra städer när hundratals civila avrättats och lämnats på gator och i massgravar, Ukraina har dokumenterat hundratals döda invånare i städer runt Kiev som tidigare kontrollerades av Ryssland efter invasionen.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklagar även Ryssland för folkmord i en intervju med CBS News ”Face the Nation”.

Se intervjun här ovan.

Varning för starka bilder nedan.

Tidningen Ukrainska Pravda rapporterar att minst 410 kroppar hittats i Butja nära Kiev och andra förorter, med hänvisning till en åklagare. Territoriet undersöks nu av rättsforensisk personal enligt tidningen för att dödsfallen och händelserna ska bli dokumenterade.

Ryssland förnekar att några civila dödats i Butja.

Foto: Ukrainskt konto på Telegram.
Foto: Ukrainskt konto på Telegram.
Foto: Ukrainskt konto på Telegram.
In this article