144
144

Just nu finns inget som tyder på att Donald J. Trump inte väljs till Republikanernas presidentkandidat vid partikonventet i Milwaukee, Wisconsin, i juli 2024.

Visserligen är det ett år kvar – men sett till att Trump hållit ställningarna bland republikaner stabilt sedan 2016, och ingen av hans utmanare förutom Ron DeSantis drar mer än ensiffrigt stöd, så är det svårt att se vad som skulle kunna fälla honom.

Så här ser opinionsläget ut i juli 2023 för de republikanska kandidaterna, enligt Real Clear Politics genomsnitt:

Det gör att 2024 års valkampanj unik, i varje fall för Republikanernas del. För partiet står i begrepp att välja en kandidat som strax innan stått inför rätta misstänkt för brott mot USA:s spionerilagstiftning, bland annat. Rättegången i Florida är planerad till maj 2024.

Det analyserar jag i SvD. Läs här.

SvD.se.
Ur tisdagstidningen 25 juli.
In this article