1918
1918
Publicerad 17 juli 2020 och återpublicerad 25 februari 2024. © Erik Bergin 2020-2024.

Bara här på ErikBergin.com kan du läsa finansthrillern ”Nordic Star är kapad”, av författaren Erik Bergin. Boken är skriven mellan 2011 och 2019 och publicerad 2020.

Till boken – börja läs här.


Handlingen utspelar sig i Stockholm och New York City. Resumé:

En svensk matematiker kläcker idén till den ultimata framtidsmaskinen – en algoritm så kraftfull att den inom några sekunder kan förutse morgondagens oljepriser, börskrascher och havererande storbanker.

När den cyniske miljardären Tom McKillan i New Yorks hektiska finansbransch hör talas om uppfinningen bestämmer han sig för att den ska bli hans – innan den börjar säljas på marknaden. En erfaren privatdetektiv får uppdraget att åka till Stockholm för att stjäla de hemliga koderna.

Men planen som sätts i verket går inte som McKillan och hans drivna utpressarliga tänker sig. 


Boken är skriven mellan 2011 och 2019 och aldrig utgiven på förlag. Så här berättar författaren om boken:

”Jag började skriva på historien runt 2011 efter att ha slagits av att få, om någon, svensk författare dittills utnyttjat dramatiken kring det globala finanshaveriet för skönlitteratur. Det verkar fortfarande vara ett faktum.

2013 flyttade jag till New York för att jobba som korrespondent åt SvD och manuset blev liggande halvfärdigt. Jag tillbringade drygt tre år i världens främsta finanshuvudstad innan jag flyttade åter till Stockholm runt årsskiftet 2016-2017. 2018 bestämde jag mig för att skriva klart.”

In this article