1465 1
1465 1

Jag fortsätter att skriva om jobb. Det är visst allt jag gör. Tung dag idag – som inleddes med en lätt försovning. Inte fel iochförsig. Därefter tog jag en promenad till Barnes & Noble, bokhandeln, vid Union Square för att köpa Malalas bok som just kommit ut. Vem är Malala, undrar kanske någon. Det är den pakistanska tjej på då 15 år som för ett år sedan sköts av talibaner för att hon ville gå i skolan och skaffa sig en utbildning och en framtid (se bilden ovan). Hon överlevde, och nu spekuleras det om hon rent av kan vinna Fredspriset som delas ut i veckan. Läs mer här.

 

När den texten var skriven och ivägskickad genom Atlantkabeln så blev det raskt en taxi till korsningen 2:a avenyn/46:e gatan där oppositionsledaren Stefan Löfven skulle intervjuas. Den storyn kan ni läsa på Nliv.se idag, onsdag, och i papperstidningen någon dag senare (troligen i kortad version, så satsa på webben).

När allt det var klart så kom nyheten att vicechefen för USA:s centralbank, Federal Reserve, Janet Yellen, utses av Obama att ta över efter Ben Bernanke som avgår i januari. Så då blev det en kort story om det med.

 

Och det var den dagen. 14 timmars jobb känns ibland som väsentligt mycket mindre, och tur är kanske det.

Sa jag att jag tar sovmorgon på onsdag?

 

Jo, förresten – lite annan kul läsning kan vara det här lilla reportaget jag gjorde om välgörenhetsorganisationen Care for the Homeless i New York i förra veckan. En sån där story som man snubblar över ibland. Så här såg det ut i SvD häromdagen.

Artikeln om Care for the Homeless i SvD måndagen den 7 oktober.
Artikeln om Care for the Homeless i SvD måndagen den 7 oktober.

Ladda ned sidan som PDF.

 

Vad mer annars hänt? Vi såg en film ikväll om en diamantstöld i London på 60-talet, med Demi Moore och Michael Caine i huvudrollerna. Jag har redan glömt vad det hette. Började bra, slutade inte lika bra. Det var det.

In this article