1532

NEW YORK. Vi har just hos hyrfirman U-Haul bokat upp en gigantisk flyttruck till måndag för att köra 22 lådor från U.S. Customs i New Jersey, av alla ställen, till Manhattan (karta: här ligger tullkontoret). Det ska bli intressant att hantera den besten i New York-trafiken. Fast så värst gigantisk är den kanske inte förresten, det är bara jag som tror det. Själva skåpet är 17 fot, vilket jag får till drygt 5 meter, plus hytt och motorhuv, så man hamnar kanske på 8 meter för hela fordonet.

Lådorna har irrat över Atlanten i ett par veckor ombord på ett containerfartyg, som jag skrivit om tidigare. När lådorna kommit hit – och är uppackade – så är därmed själva flyttprocessen klar. Det ska bli skönt. (Jag bävar redan inför att behöva frakta hem alltihop igen… det får bli en stor majbrasa här utanför istället.)

 

Vi har förresten bott exakt en månad i New York nu, vi kom hit den 9 september. Tiden har gått fort, tycker jag. I den här lägenheten, på Manhattan, har vi ju bara bott i två veckor å andra sidan, så det där riktiga firande får kanske vänta lite på sig. Men ett biobesök är i alla fall påtänkt till ikväll. Kanske lite glass också.

 

För att nu fortsätta skriva om arbete: På förmiddagen var jag nere vid Wall Street för att göra en enkät – prata med folk på stan och ta bild och namn på dem – om vad de tycker om nya chefen för Federal Reserve, Janet Yellen. Jag fick minimal respons, så det knäcket blev det just inget av.

Så här ser däremot min intervju med S-ledaren Stefan Löfven från i tisdags ut i torsdagstidningen (starkt nedkortad jämfört med webbversionen):

Löfven-intervjun i nedstruken pappersversion torsdag den 10 oktober.
Löfven-intervjun i nedstruken pappersversion torsdag den 10 oktober.
In this article