3883 1
3883 1

WALL STREET. (Uppdaterad) Jag var idag på plats på New York-börsen på Wall Street för att bevaka handelsstarten av mikrobloggen Twitter på börsen. Läs livebloggen här på SvD Näringsliv.

Inne i New York-börsen på Wall Street.
Inne i New York-börsen på Wall Street.

Det var kul, men tidvis rejält stressigt. Framför allt är det intressant att se hur marknaden fungerar. Närmare än så här är det svårt att komma.

LJUD DIREKT FRÅN HANDELSGOLVET: HÖR NEW YORK-BÖRSENS KLASSISKA RINGKLOCKA SOM MARKERAR START OCH SLUT PÅ VARJE HANDELSDAG.

 

Var även nere en sväng på börsgolvet och intervjuade med en trader i karaktäristisk blå börskavaj, Peter Costa (bilden nedan). Han tror det finns stor risk att Twitter, efter att ha rusat över 70 procent på börsen idag, framöver faller åter mot de 26 dollar som aktierna såldes för i morse.

Tradern Peter Costa på New York-börsens handelsgolv.
Tradern Peter Costa på New York-börsens handelsgolv.

Hemma i Stockholm uppdaterade kollegorna på SvD Näringsliv sajten vartefter jag rapporterade in nya händelser. Så här såg två av ”topparna” ut:

twitter-webb2 twitter-webb

Mitt i alltihop skulle en text skickas iväg till fredagens papperstidning. Men det gick till slut. Så här ser den sidan ut:

Sid6 i fredagens SvD Näringsliv.
Sid6 i fredagens SvD Näringsliv.

 

GALLERI NEW YORK-BÖRSEN INIFRÅN

In this article