792 3
792 3

NEW YORK, ONSDAG – Nu är jag ensam kvar i vår lägenhet på East 14th Street, för Helena flyttade just åter till Stockholm. Vi har båda varit lite ledsna idag, fast det går snart över förstås. Men att en av oss nu återvänder till Sverige innebär oundvikligen att en viktig del av New York-vistelsen – att vi båda skulle bo i och få uppleva den här fantastiska staden tillsammans – är över. Lägenheten känns plötsligt väldigt stor, tyst och tom.

Vi kom till New York på sensommarhösten 2013 för ganska exakt ett och ett halv år sedan och flyttade in i den här lyan strax norr om East Village bara ett par veckor efter att vi landat på JFK med två resväskor var. Det var inte alltid enkelt i början – lyhört, ständiga turer till Ikea i Brooklyn, svårt att förstå hur allting fungerade. Ändå tror jag att just för att vi flyttade hit ihop så blev det en väldigt mycket bättre upplevelse än om jag åkt själv.

Och vad vi hunnit se grejor! Las Vegas, Grand Canyon, New England, grottor och UFO:n i New Mexico, Puerto Rico och förstås, nu senast, Hawaii. För att inte tala om alla kvarter, restauranger, teatrar, bakgator, caféer, takbarer och andra sevärdheter i New York vi hunnit med. Bara häromdagen kollade vi in en härligt vårlig Central Park, och igårkväll var vi och käkade på favorithaket i East Village, Black Iron Burger på 5:e gatan.

Nu återstår bara 16 flyttkartonger och en massa minnen av vår gemensamma tid i den här staden. New York City, som man kan älska eller hata men knappast stå oberörd inför. Förhoppningsvis lyckas jag skeppa iväg lådorna till Sverige senare den här veckan. Under resten av tiden som New York-korrespondent ska jag uppleva stan helt på egen hand. Det blir roliga månader, hoppas jag, som också kan ge en delvis annorlunda känsla av den här metropolen än om vi bott kvar båda två.

Framför allt ser jag fram emot våren, som förhoppningsvis är här på allvar inom ett par veckor. Då blir det kanske en helgtur ut på Long Island, långpromenader i parkerna, drinkar på takbarer och kanske rent av en picnic eller två. Det blir roligt, det också. Men, det ska medges, annorlunda. För, som sagt, vår gemensamma tid i New York är över och det känns lite ledsamt just ikväll. Den blev 18 månader lång. Och vi har förvaltat den väl.

 

MISSA INTE För dig som vill se i detalj vart vi rest under tiden i USA, kolla resesidan

NYC-GUIDEN För dig som vill veta vilka våra favoritrestauranger är, kolla NYC-guiden

HELENAS BLOGG om tiden i New York finns här

In this article


Join the Conversation