942

Här är jag nu på morgonkvisten vid Fort Santiago, en del av stadsdelen Intramuros i Manilla. Taxichaffisen körde mig till immigrationsmyndigheten (!) först så jag fick leta runt lite. Standarden här är något bättre än där jag bor i Malate.

Men man får förklaringar till sakernas tillstånd längs vägen. Manilla bombades rätt svårt under kriget och USA hade problem att klara av Japan till sjöss, även om amerikanskt pansar var bättre, har jag fått veta. Så när en rad efterföljande mer eller mindre korrupta regimer hade att bygga upp Manilla efter kriget och självständigheten är det kanske inte konstigt att det gick som det gick. Förklarar kanske vissa av dessa mängder fula betongkomplex av sovjetsnitt man ser överallt.

Den här parken i fortet är i alla fall en skön avkoppling till avgaskaoset utanför. Ska hänga här någon timme. Mycket kvavt och molnigt.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article