979

Precis när man förstått hur ett land funkar och börjat känna sig bekväm med det så är det dags att åka hem. Det är samma sak varje gång. Efter en dag med sol o värme kan jag inte klaga på vädret iaf.

Några reflektioner: Jag konstaterar att öarna här har mkt att bjuda på, fast inte alltid så som man tänkt sig. Det man trodde var bra kan bli en besvikelse. Och där man mera råkar hamna och inte har några förhoppningar på kan bli en fullträff. Vädret avgör förstås också. Där har jag haft både tur o otur.

Jämfört med tex Thailand är turismen här outveckad, bortsett från ställen som Boracay. Det är i nio fall av tio positivt förstås, men ibland saknar man upparbetade arrangemang av rena bekvämlighetsskäl. Ett ex: häromdagen kollade jag om det gick att åka på valsafari. Bortsett från att vädret var för dåligt så hade det krävts att jag chartrat en hel båt själv, vilket blivit dyrt. I Thailand hade den situationen aldrig uppstått eftersom det alltid finns nog med folk för att fylla båtarna.

Men filippinarna gillar jag. De är alltid glada och vill väl. Som mina kompisar från vulkanen förklarade livssynen: en filippin vill alltid ha roligt och vill alltid hjälpa till. Frågar du om vägen får du svar – även om personen inte har en aning om vart det ligger.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article