922

Den tropiska stormen Gustav återtog sin status som orkan under fredagen sedan den kommit ut över varmare vatten och plöjde fram via Caymanöarna, på dagen tre år efter Katrina. Gustav har skördat 71 liv hittills i Karibien, enligt nyhetsbyrån AP på fredagen. Enligt prognoser som utfärdats har Gustav god chans att nå styrka 3 på den femgradiga skalan innan ovädret når USA:s gulfkust tidigt nästa vecka.

Turister på Caymanöarna evakuerades från sina hotell via flyg under fredagen. Även i Mississippi, där offer för Katrina fortfarande bor i provisoriska husvagnar, uppmanades befolkningen nära kusten att ta skydd undan orkanen, skriver AP. I New Orleans kan en order om evakuering komma redan under söndagen. Invånare utan egna fordon ska enligt planerna köras norrut i delstaten i chartrade bussar.

Samtidigt begravdes de sju sista oidentifierade offren för Katrina, vars kroppar ingen anhörig ännu tre år efter översvämningskatastrofen kommit för att hämta, i New Orleans under fredagen, rapporterade medier.

Bilden visar Gustav över Caymanöarna den 28 augusti. Foto: AP/NOAA
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article